Alles wat je moet weten over ultherapy behandeling

Ultherapy behandeling is een niet-invasieve behandeling die gebruikt wordt om de huid te verstrakken en rimpels te verminderen. Deze behandeling is gebaseerd op ultrasound-technologie en wordt beschouwd als een veilig alternatief voor een operatieve facelift. In dit artikel zullen we meer vertellen over de voordelen van ultherapy en hoe deze behandeling werkt.

Hoe werkt ultherapy?

Ultherapy maakt gebruik van ultrasound-technologie om de diepere lagen van de huid te bereiken. Dit gebeurt door middel van een handheld-apparaat dat een hoge frequentie geluidsgolven uitzendt. Deze geluidsgolven bereiken de diepere lagen van de huid, waar ze microverwondingen veroorzaken. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van de huid en leidt tot de productie van nieuw collageen en elastine. Deze eiwitten zorgen voor een strakkere en gladdere huid.

Voordelen van ultherapy

Er zijn veel voordelen verbonden aan de ultherapy behandeling. Ten eerste is het een niet-invasieve behandeling, wat betekent dat er geen incisies of sneden nodig zijn. Dit betekent ook dat er geen hersteltijd is en dat patiënten direct na de behandeling hun dagelijkse activiteiten kunnen hervatten. Ten tweede is een ultherapy behandeling zeer veilig en er zijn geen nadelige bijwerkingen bekend. De behandeling kan ook worden uitgevoerd op verschillende delen van het gezicht en het lichaam, zoals de kin, nek, decolleté, armen en buik. Ten slotte is ultherapy een effectieve behandeling die langdurige resultaten oplevert. De resultaten kunnen tot 2 jaar aanhouden en het collageen en elastine blijft zich tot 6 maanden na de behandeling ontwikkelen.

Voor wie is ultherapy geschikt?

Ultherapy behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen die tekenen van huidveroudering willen behandelen. Dit kan variëren van fijne lijntjes en rimpels tot een verslapte huid. Ultherapy is vooral geschikt voor mensen die geen operatieve facelift willen ondergaan, maar toch op zoek zijn naar een effectieve behandeling. Ultherapy kan ook worden gebruikt om het uiterlijk van littekens en striae te verbeteren.

Wat kan je verwachten tijdens de behandeling?

De behandeling duurt meestal tussen de 30 en 90 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. Er wordt een gel op de huid aangebracht en de behandelaar beweegt het apparaat over het gebied dat behandeld moet worden. Tijdens de behandeling kan je een licht prikkend gevoel ervaren, maar over het algemeen is de behandeling niet pijnlijk. Na de behandeling kan je onmiddellijk terugkeren naar je dagelijkse activiteiten.

Ultherapy behandeling

Wat kan je verwachten na de behandeling?

Direct na de behandeling kan je een lichte roodheid en zwelling ervaren, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot een dag. Sommige patiënten kunnen ook last hebben van tintelingen of een licht gevoel van gevoelloosheid, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Het duurt enkele weken tot maanden voordat de resultaten van de behandeling zichtbaar worden, omdat het collageen en elastine tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen. Het uiteindelijke resultaat kan tot 2 jaar aanhouden.

Zijn er risico’s verbonden aan ultherapy?

Over het algemeen is ultherapy een zeer veilige behandeling en zijn er geen nadelige bijwerkingen bekend. Sommige patiënten kunnen echter last hebben van lichte roodheid, zwelling, gevoelloosheid of tintelingen na de behandeling. In zeldzame gevallen kunnen patiënten ook last hebben van blauwe plekken, verbranding of littekens. Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde behandelaar te kiezen om deze risico’s te minimaliseren.

Is ultherapy een goede keus?

Ultherapy is een effectieve en veilige behandeling voor huidverjonging en het verminderen van rimpels. Het is een niet-invasieve behandeling die geen hersteltijd vereist en langdurige resultaten oplevert. Ultherapy kan worden gebruikt om verschillende delen van het gezicht en het lichaam te behandelen en is geschikt voor mannen en vrouwen die tekenen van huidveroudering willen behandelen. Het is belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren behandelaar te kiezen om de beste resultaten te behalen en de risico’s te minimaliseren. Als je geïnteresseerd bent in een ultherapy behandeling, neem dan snel contact op met Yourface clinics om meer te weten te komen over deze behandeling en of het geschikt is voor jouw huidtype en doelen.

Wil jij meer te weten komen over plastische chirurgie? Klik dan hier en lees al onze blogs die hiermee te maken hebben